Skip content

Verlichting Woonkamer

Woonkamerverlichting: welke lampen zijn er allemaal en hoe gebruik je ze?

De woonkamer staat met stip op nummer één als het gaat om ruimtes in je huis waar je het meeste tijd doorbrengt. Je eet in je woonkamer, je voert er gesprekken met je gezinsleden, je kijkt er tv en je ontvangt er gasten. Je wilt in deze kamer dan ook een fijne sfeer creëren waar ruimte is voor gezelligheid en ontspanning. Daar speelt de verlichting voor je woonkamer een belangrijke rol bij. Maar welke andere functies vervult de verlichting in je woonkamer en hoe ga je te werk? Je leest alles over woonkamerverlichting hieronder!

Verlichting Woonkamer
Producten 1-32 van 5717
Pagina
per pagina

Waarom woonkamerverlichting?

Je richt je woonkamer met zorg in. Het is per slot van rekening het visiteplaatje van je woning. Woonkamerverlichting is daarbij een essentieel onderdeel. Woonkamerverlichting dient dan ook een perfecte aanvulling op je interieur te zijn. Verder heeft de verlichting in je woonkamer ook een cruciale functie: je hebt namelijk licht nodig bij alles wat je doet. Een boek lezen zonder lamp gaat immers nogal lastig. 

Daarnaast vraagt iedere activiteit om een ander soort woonkamerverlichting, zoals fel licht wanneer je geconcentreerd wilt studeren of gezellig sfeerlicht als je een spelletje met je kinderen of vrienden doet. Maar waar begin je als het gaat om woonkamerverlichting? We vertellen je hieronder meer over hoe je de woonkamerverlichting in je voordeel kunt gebruiken.

Verlichting woonkamer: hoe pak je dit aan?

De voornaamste verlichting in de woonkamer realiseer je met een goede basis lamp die de kamer voldoende verlicht. Denk hierbij aan een plafondlamp of spotjes die je over de hele ruimte verdeeld. Hierna kun je voor de verlichting van je woonkamer de ruimte in meerdere zones opdelen. Zo heb je altijd een goede lamp bij je eettafel nodig, maar ook de donkere hoekjes van je kamer mag je niet vergeten. Deze verlicht je gemakkelijk met bijvoorbeeld een stijlvolle staanlamp. En wil je flink besparen met de verlichting van je woonkamer, dan is het zeker de moeite waard om te kiezen voor led verlichting waarmee je plezier hebt van een indrukwekkend aantal branduren.

Welke woonkamerverlichting is er allemaal?

Als je gaat kijken naar woonkamerverlichting, valt meteen op dat de keuze enorm is. Je kunt op het vlak van woonkamerverlichting bijvoorbeeld kiezen voor hanglampen, dan verlicht je heel eenvoudig de grotere gedeeltes van je kamer. Verder kun je voor woonkamerverlichting handig gebruik maken van wandlampen om mooie schilderijen te belichten of meer openheid in de ruimte te scheppen. Daarbij zijn sommige wandlampen al ware kunststukjes op zich, zodat ze tevens als decoratie kunnen dienen. 

Met vloerlampen breng je extra accenten aan in de verschillende delen van je living. Ook staanlampen maken onderdeel uit van woonkamerverlichting en bieden meer mogelijkheden om bepaalde gedeeltes in het vertrek te verlichten. Als laatste verdient ook je dressoir of bijzettafeltje het juiste licht door middel van een leuke tafellamp.

Ons assortiment verlichting woonkamer

In ons aanbod van woonkamerverlichting vind je vele categorieën lampen in diverse vormen, zoals golvend of in diamant- of boogvorm. Onze verlichting voor de woonkamer is vervaardigd van verschillende materialen, waaronder glas, rvs of kunststof waarmee je onder meer een romantische, moderne of juist industriële look creëert. 

Binnen ons assortiment woonkamerverlichting tref je een grote diversiteit aan bekende merken aan, zoals Penta, Flos Decorative, Terzani en Brokis. Zoek je bijvoorbeeld een originele hanglamp als woonkamerverlichting, dan fungeert de Longuette Nero Superopaco zeker als blikvanger in je kamer. Deze lichtbron bestaat uit maar liefst zes elegante lampen die prachtig zijn vormgegeven en voor mooi warm licht zorgen. 

Of wat te denken van de High Line Floor met rechthoekige vorm? Deze vrijstaande lamp van het gerenommeerde merk Marset is gemaakt van hout en ijzer en is beschikbaar in de kleuren blauw, groen, oranje en wit. Bovendien is deze lamp die een landelijke uitstraling heeft, uitgerust met een ledmodule. Tot slot vind je bij ons naast woonkamerverlichting eveneens buitenverlichting, waaronder grondverlichting, spots en tuinpalen om ook van je voor- en achtertuin een waar lichtparadijs te maken.