Skip content

Spots

Producten 1-32 van 82
 1. BLINK OUTDOOR FLOOR REC 1.0 LED 3000K B
  Promotie
  Speciale prijs € 199,31 Normale prijs € 249,14
  Incl. BTW
 2. BOXY L+ LED 93033 DIM8 W-W OUTLET
  Promotie
  Speciale prijs € 155,99 Normale prijs € 283,61
  Incl. BTW
 3. KOS ROUND SOLID BRASS
  Promotie
  Speciale prijs € 209,10 Normale prijs € 261,37
  Incl. BTW
 4. PRO R
  Vanaf € 320,18
  Incl. BTW
Pagina
per pagina

Kies de juiste tuinspots

Sfeerverlichting voor buiten zorgt voor een gezellige en vriendelijke omgeving waar je elke dag van kunt genieten. Het is meer dan een finishing touch. Met de juiste tuinspots kun je je hele achtertuin transformeren.

Het voordeel van tuinspots is dat je ze op je favoriete tuinelementen kunt richten, zoals een mooie plant of een beeldje of onder een boom. Ook kun je eenvoudig dat ene schaduwrijke hoekje in de tuin oplichten.

Om je te helpen je buitenruimte te transformeren, zodat je van binnen en van buiten een beter zicht op je tuin krijgt, hebben we enkele tips en ideeën voor buitenspots verzameld.

Tips voor tuinspots

Zachte, subtiele tuinspots

Het type verlichting dat je kiest, hangt af van het hoofddoel van de buitenspots, maar hoe discreter en subtieler de verlichting, hoe meer sfeer je in je tuin zult creëren. Harde, felle verlichting van tuinspots maakt het aanzicht van je tuin in het donker juist minder prettig en het werkt meer ter beveiliging.

Tuinspots op zonne-energie

Hoewel sommigen misschien de voorkeur geven aan tuinlantaarns, vind jij het misschien praktisch om ook andere milieuvriendelijke maar verbluffende verlichtingsopties te gebruiken, zoals tuinspots op zonne-energie. Deze kun je eventueel gebruiken in combinatie met andere verlichting. Een goed doordachte mix van taak- en sfeerverlichting maakt van je tuin, veranda of terras een aantrekkelijke, uitnodigende ruimte om te dineren, te lezen of te chillen met vrienden en familie. 

De uitstraling van de tuinspots

Overweeg de uitstraling van de tuinspots. Er zijn ronde buitenspots en vierkante buitenspots te verkrijgen met verschillende kleuren armaturen. Welk ontwerp tuinspots je kiest, zal invloed hebben op de stijl van je tuin. Zorg ervoor dat het ontwerp van de buitenspots je tuin complimenteert en op deze manier een echte toegevoegde waarde biedt.

Maak een lichtplan voor je tuinspots

Zorg er bij het kiezen van je tuinspots voor dat je je verlichtingsopstelling vooraf plant om ervoor te zorgen dat de tuinspots die je kiest geschikt zijn voor de specifieke buitenruimte. Dit omvat de grootte en stijl van je tuin. Houd er rekening mee dat een waterdichte verlichtingsoplossing het beste is voor alle soorten seizoenen en weersomstandigheden. Waterdichte tuinspots zijn betrouwbaar en duurzaam.

Inbouwspots of losse tuinspots?

Overweeg bij het selecteren van het type tuinverlichting ook of je inbouwspots wenst of niet. Het voordeel van inbouwspots is de strakke afwerking. Ze zijn ideaal voor de moderne tuin. Deze verlichting wordt voornamelijk gebruikt om looppaden of opritten mee te verlichten. Het nadeel van inbouwspots is dat het iets meer precisie vergt is om ze te plaatsen. Ook kun je ze niet zomaar verplaatsen. Wanneer ze kapot gaan, is het dan ook meer werk om ze te vervangen. 

Losse tuinspots kun je eenvoudig met een pin in je gazon steken. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en te vervangen


Overweeg de prijs

Een tuin of terras verlichten met een beperkt budget kan een uitdaging zijn. Je kunt kiezen voor de beste kwaliteit op de markt maar ook voor betaalbare prijzen. De prijs wordt grotendeels beïnvloed door het type buitenspots dat je kiest. Je moet dus denken aan de energiezuinigheid waarmee je veel kosten bespaart. Normale tuinspots met ledlampen zijn een goede optie voor mensen met een beperkt budget.