Spots inbouw

Spots inbouw

Producten 1-32 van 329

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Nog niet alles staat online. Contacteer ons!

Inbouwspots: kenmerken, voordelen en toepassingsmogelijkheden

Als je goed om je heen kijkt, zie je overal inbouwspots. Inbouwspots zijn armaturen die meestal in het plafond worden ingebouwd of, dat is een van de nieuwste trends, buiten in schuttingen of muren. Inbouwspots hebben diverse kenmerken en positieve eigenschappen, die dit type lamp geliefd maken onder een toenemend aantal mensen. Maar wat is typerend voor inbouwspotjes? Welke voordelen heeft deze stijl van verlichten? En op welke manieren kun je inbouwspots gebruiken om je woning, kantoor, winkel of je bedrijf te verlichten?

 

De belangrijkste kenmerken van inbouwspots

Kenmerkend voor alle soorten inbouwspots is, de naam zegt het al, dat deze lampen met hun armatuur ingebouwd worden in met name plafonds. Dit leidt visueel tot een strakke en stijlvolle look. Typerend voor bijna alle moderne inbouwspots is verder het feit dat ze richtbaar zijn: de ingebouwde lampjes kunnen gedraaid worden, zodat je het licht diverse kanten op kunt laten schijnen. Ten slotte hebben bijna alle hedendaagse spotjes nog een belangrijk kenmerk: het armatuur is vrijwel altijd voorzien van energiezuinige Led-lampen. Led-lampen hebben veel voordelen: ze worden niet heet, zijn erg energiezuinig, veilig in gebruik en ze hebben een bijzonder lange levensduur. Verder biedt het gebruik van Led-lampen in inbouwspots voor de gebruiker(s) veel variatiemogelijkheden als het gaat om lichtsterkte, gradenbundel en kleurentemperatuur en manier van dimmen.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van inbouwspots

Wie ervoor kiest om inbouwspots te kopen en installeren, profiteert van tal van voordelen van deze armaturen In de eerste plaats hebben inbouwspots als voordeel dat ze er discreet, onopvallend,sober en stijlvol uitzien. Inbouwspots kunnen makkelijk weggewerkt worden in plafonds.

Hierdoor kun je ruimtes visueel prachtig afwerken, zonder dat de inbouwspots 'eruit steken'. Een inbouwspot is heeft de bedoeling om de aandacht niet altijd te vestigen op de spot, zeker niet wanneer je dit in combinatie met andere decoratieve verlichting gebruikt.

 

Een tweede voordeel van inbouwspots gebruiken, is dat je inbouwspots tegenwoordig prima kunt gebruiken als basisverlichting voor allerlei soorten ruimtes. Tegenwoordig zijn LED-spotjes dusdanig sterk qua lichtkracht dat je geen extra verlichting nodig hebt. 

 

In de derde plaats is het fijne aan de moderne generatie inbouwspots de vele keuzemogelijkheden die er zijn. Je kunt zowel grote als kleinere inbouwlampen kopen, qua kleuren is de variatie enorm, terwijl ook de vormen en stijlen zeer diverse zijn. Voor elke type woonstijl is hierdoor maatwerk mogelijk als het gaat om de juiste inbouwspots. En last but not least, is de scherpe prijsstelling van inbouwlampjes aantrekkelijk te noemen. Er zijn vandaag de dag zeer voordelige inbouwspots verkrijgbaar van topkwaliteit. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten: je kunt het zo voordelig of duur maken als je zelf wilt.

De bekendste merken inbouwspots

In de wereld van inbouwspots zijn er tal van merken verkrijgbaar. Een van de bekendste merken is het Nederlandse merk Philips, die veel led spotjes met armatuur ontwikkelt. Uitstekende merken spotlampjes en inbouwspotjes die in een overzicht met topmerken niet mogen ontbreken, zijn verder SG Lighting, Delta Light, Tal.

Hoe je een inbouwspot kunt gebruiken als verlichting

Inbouwspots kunnen op zeer diverse manieren ingezet worden om een mooie en sfeervolle verlichting in je woning of op kantoor te creëren. Zoals we al schreven, is dit type spotverlichting goed bruikbaar als basisverlichting voor elk soort ruimte. Of het nu om de keuken, de badkamer of de eetkamer gaat: met een goede inbouwspot creëer je een prachtige basisverlichting voor dit soort ruimte. Verder zijn inbouwspots ideaal om hoeken in ruimtes met een lichtbundel te accentueren. Ten slotte kun je de spotlampjes ook toepassen in wanden, als grondsports of als buitenverlichting voor een schuttingen of in je schuur.