FONTANA ARTE

In 1881 begint Luigi Fontana zijn bedrijf in Milaan, waar hij floatglas voor de bouwindustrie produceert. Het bedrijf fabriceert in eerste instantie verfijnde, op maat gemaakte en eenmalige glazen inrichtingsaccessoires.

Gio Ponti, voormalig redacteur van het tijdschrift Domus, wordt in 1931 gevraagd om de kunstrichting van het bedrijf over te nemen. Ponti speelt een belangrijke rol en verschillende stukken die hij ontwerpt zijn vandaag nog steeds in productie, waaronder de 0024, Bilia, Pirellina en Pirellone lampen en de Tavolino 1932 salontafel.

Een andere FontanaArte bestseller wiens eigentijdse look het moeilijk te geloven maakt hoe lang het al bestaat: Luminator. Pietro Chiesa kwam namelijk reeds in 1933 met dit ontwerp op de proppen.

De volgende decennia volgen bij regelmatigheid van de klok nieuwe producten die iconen werden en bijgevolg nog steeds worden geproduceerd. Het befaamde ei (Uovo)? Ruim 40 jaar oud intussen.

Ook vandaag nog worden bij FontanaArte nieuwe producten gecreëerd waarvan we rustig mogen stellen dat ze op termijn kunnen uitgroeien tot nieuwe designiconen binnen de verlichtingsindustrie.

FONTANA ARTE
Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

29 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Nog niet alles staat online. Contacteer ons!