Skip content

ARTEMIDE DESIGN

Het Italiaanse Artemide, opgericht in de jaren zestig, is een van de bekendste verlichtingsmerken ter wereld. Bekend om zijn The Human Light-filosofie, kan Artemide bogen op hoge vaardigheden op het gebied van lichtontwerp en innovatie. Het bedrijf staat erom bekend veel patenten op uitvindingen aan te vragen voor de ontwikkeling van innovatieve technologische, mechanische en opto-elektrische oplossingen. Alleen al in 2016 vroeg het bedrijf 10 patenten aan.

Artemide heeft bijgedragen aan de geschiedenis van het internationale design met producten als Eclisse (1967, van Vico Magistretti), Tolomeo (1989, van Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina), Pipe (2004, van Herzog & De Meuron) en de IN-EI Collectie (2014, Issey Miyakeà). In 1994 ontving Artemide de "Compaso Doro" carrièreprijs en de Europese designprijs in 1997 en de "Leonardo italiaanse kwaliteitsprijs" in 2012.

De producten worden op internationaal niveau beschouwd als designiconen van hedendaags design; ze worden tentoongesteld in de meeste musea voor moderne kunst en designcollecties zoals het MoMA in New York, het Metropolitan Museum of Art in New York, het Victoria and Albert Museum in Londen, het Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica in Milaan, de Galleria Nazionale dArte Moderna in Rome, het Centre Georges Pompidou in Parijs, enzovoorts.

Artemide heeft altijd samengewerkt met de bekendste internationale ontwerpers en bevordert actief workshops met ontwerpscholen om de beste jonge talenten te recruteren. In dit verband en in haar streven naar innovatie is Artemide een samenwerkingsverband voor onderzoek aangegaan met vooraanstaande Italiaanse en internationale universiteiten.

ARTEMIDE DESIGN