SANTA & COLE

Santa & Cole is een kleine, onafhankelijke en wereldwijde uitgever van designproducten, met zijn wortels in Belloch (Barcelona, Spanje). Zij werken al sinds 1985, toen het bedrijf voor het eerst werd opgericht, als redacteur. Met redactie bedoelen we het voorbereiden van een werk voor het publieke domein, we bedoelen het aanpassen van een item voor ieders gebruik. Wat een boekredacteur doet met verhalen, doen we met objecten.

Meer dan tachtig makers hebben bijgedragen aan een rijke catalogus van meubels en verlichtingsproducten die afkomstig zijn uit zeer uiteenlopende contexten, van gerenommeerde ontwerpers als Antoni Arola, Miguel Milá, André Ricard en llmari Tapiovaara.

Scherpzinnig en met aandacht voor kwaliteit en detail, besteedt Santa & Cole al zijn industriële productie uit aan een uitgebreid netwerk van leveranciers, voornamelijk in Spanje, maar ook in andere landen zoals Japan, waar het washi-papier voor de Tekiò-lamp wordt gemaakt.

De missie is het bouwen, borgen en verspreiden van kennis door middel van design objecten. Objecten waarvan de kwaliteit met een handomdraai herkenbaar is en die het leven van mensen verrijken, zowel thuis als in een gemeenschappelijke omgeving. De filosofie is moderner dan futuristisch en zij zijn meer geïntrigeerd door stilte dan door schrilheid.

De focus is niet de huidige markt, maar de toekomstige; niet Barcelona, maar de wereld; niet de mode, maar de geschiedenis.

SANTA & COLE