QUASAR

De term 'Quasar' - eenvoudig gedefinieerd - betekent 'een rijzende ster'... En dit is het verhaal van hoe Quasar, een familiebedrijf in verlichting, een rijzende ster werd binnen de internationale verlichtingsmarkt, en nog steeds feller brandt dan ooit, terwijl de collectie elk jaar sterker wordt en groeit.

Vader en oprichter Teun van Gammeren lanceerde Quasar voor het eerst internationaal in 1992, op Euroluce, Milaan. Destijds bestond de collectie voornamelijk uit gegoten metalen verlichtingsontwerpen, verkrijgbaar in drie afwerkingen: ruw aluminium, gepolijst aluminium en brons, waarbij elke afwerking zich leende voor een van de drie categorieën: klassiek, tijdloos of moderne ambiance.

Hoewel de collectie sindsdien enigszins is veranderd, blijft Quasar, tot op de dag van vandaag, vele afwerkingen aanbieden, waardoor elk ontwerp kan worden gebruikt in een klassieke, tijdloze of moderne sfeer.

Door de jaren heen is (en wordt) de collectie verrijkt met bijzondere ontwerpen van tal van Nederlandse ontwerpers, maar ook van ontwerpers van overzee. Dit heeft Quasar een enorme boost gegeven en heeft ervoor gezorgd dat ze internationaal steeds meer erkenning hebben gekregen.

In het begin werkte Quasar met drie collecties, alvorens te besluiten deze samen te voegen tot één. Ze gingen ervan uit dat het niet nodig is om een collectie te onderscheiden als alle modellen op zichzelf sterk zijn. Sindsdien is de collectie van Quasar er slechts één geworden, maar met elk ontwerp nu als een opvallende ster.

 

QUASAR