LOUIS POULSEN

In 1924 creëerde de Scandinavische designer Poul Henningsen zijn invloedrijke Parijse lamp voor Louis Poulsen. De oorsprong van hoe ze bij Louis Poulsen vandaag licht vormgeven, is direct terug te voeren op zijn visie op de dualiteit van design en licht.

Louis Poulsen, opgericht in 1874, is een Deense verlichtingsfabrikant, geboren uit de Scandinavische designtraditie, waar de vorm de functie volgt. De functie en het ontwerp van hun producten zijn op maat gemaakt om het ritme van natuurlijk licht te reflecteren en te ondersteunen. Elk detail in het ontwerp heeft een doel. Elk ontwerp begint en eindigt met licht.

Louis Poulsen gelooft in gepassioneerd vakmanschap dat kwaliteitsverlichting en designproducten produceert die zowel voor het oog als voor het licht aangenaam zijn.

Het bedrijf heeft zich in nauwe samenwerking met ontwerpers, architecten en andere talenten zoals Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto, Alfred Homann, Oki Sato en Louise Campbell, gevestigd als een van de belangrijkste leveranciers van architecturale en decoratieve verlichting wereldwijd. Louis Poulsen’s doel is om een aantrekkelijke sfeer te creëren die mensen en ruimtes beïnvloedt.

LOUIS POULSEN
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren